Hlasujte pro Vodárenskou věž v soutěži „Památky děkují“

17. 7. 2017

Národní památkový ústav vyhlásil letos už počtvrté cenu Patrimonium pro futuro s podtitulem Společenské ocenění příkladů dobré praxe. Mezi 24 nominovanými je i expozice na Vodárenské věži.

 Národní památkový ústav vyhlásil letos už počtvrté cenu Patrimonium pro futuro s podtitulem Společenské ocenění příkladů dobré praxe. Cílem je vyzdvihnout zásluhy o záchranu kulturních památek, významné objevy a nálezy, kvalitní opravy či restaurování, zdařilé prezentace kulturního dědictví a ocenit ty, kteří se o úspěšné dílo zasloužili.

Komise odborníků vybrala v každém ze čtrnácti krajů dva vítěze, které nominovala do celostátního kola, a to v jedné ze čtyř kategorií. Za Jihočeský kraj je v kategorii „prezentace hodnot“ nominována expozice věnovaná historii městského zásobování vodou v budějovické Vodárenské věži.

Zatímco odborná porota vybírá vítěze jednotlivých kategorií, může veřejnost podpořit některý z návrhů na cenu svým hlasem. Hlasovat o Cenu veřejnosti „Památky děkují“ můžete na webových stránkách NPÚ do pátku 15. září. Více na https://www.npu.cz/pamatky-dekuji

Fotogalerie

Zpět