Projděte se

9. 3. 2017

České Budějovice přímo vybízejí k procházkám. Vydejte se k Vodárenské věži pěšky. Využít můžete zajímavých tras a cestou uvidíte i další zajímavé budějovické stavby.

Od Samsonovy kašny k Vodárenské věži.
Jak se na prohlídce Vodárenské věže dozvíte, má s dominantou náměstí Přemysla Otakara II. mnoho společného. Proč tedy nezačít procházku právě zde. Za 15 minut budte v cíli. Z náměstí se vydejte Biskupskou ulicí a pokračujte stále rovně přes Železný most. Za ním se ulice přejmenuje na F. A. Gerstnera a vy pokračujte stále rovně. Minete Budvar arénu a budovu KOH-I-NOORu. Právě za ní na křižovatce zahněte vpravo do Mánesovy ulice a pokračujte ke druhému přechodu pro chodce. Pokud jdete dobře, musíte už Vodárenskou věž vidět. Přejděte ulici a pokračujte ještě sto metrů vpravo. Gratulujeme, ocitli jste se přímo před brankou do areálu!

Pokud dáváte místo rušných ulic přednost procházce parkem, máme pro vás variantu. Dojděte z náměstí na Železný most a hned za ním zabočte doprava do parku Háječek. Pokračujte pěšinkami parku okolo Planetária a řeky Vltavy až do podchodu pod Mánesovou ulicí a Litvínovickým mostem. Hned za jeho vyústěním odbočte doleva a pokračujte cca 100 metrů ulicí U Vodárny. Po pravé straně uvidíte vstupní branku do areálu.

Náš tip: Tato trasa je vhodná pro cyklisty a příjemnou procházkou pro rodiny s kočárky, které si pak mohou vychutnat naši naučnou stezku o vodárenství v areálu Vodárenské věže.

Zpět