Návrat kachniček pod Vodárenskou věž

18. 3. 2024

Šifrovací hra Kachna na prameni bude pro zájemce zpřístupněna od 22. března. V tento den si totiž připomínáme Světový den vody a o tu jde v naší hře především.

Oblíbená šifrovací hra Kachna na prameni se vrací pod budějovickou Vodárenskou věž. Po zimní přestávce si ji lidé mohou znovu zahrát od pátku 22. března. Za uplynulé dvě sezony tak učinilo už téměř 400 týmů, zkuste to i vy. 

Kachna na prameni zavede hráče do blízké budoucnosti, do dne, kdy obyvatelé Českých Budějovic otočili vodovodním kohoutkem a vůbec nic se nestalo. Voda z města jednoduše zmizela. Lidé vybrakovali zásoby balené vody v obchodech a čekají, zda je někdo zachrání.

Hra vznikla ve spolupráci se společností Cryptomania, která se na vytváření podobných dobrodružství specializuje, a ČEVAK, jež provozuje vodohospodářský majetek měst a obcí. Touto netradiční formou tak chce poukázat na to, jak moc je voda v našich životech důležitá. Cílem je hráče nejen pobavit, ale také poukázat na zajímavosti z vodní historie i současnosti Českých Budějovic.

Ne náhodou proto hra začíná v areálu Vodárenské věže, která historicky hrála v zásobování města pitnou vodou nezastupitelnou roli. Je vhodná pro každého, kdo si rád hraje. Od rodin s dětmi či dětské skupiny, přes teenagery a dospělé. Stačí mít s sebou mobil s připojením na internet a svůj tým registrovat na https://trails.cryptomania.cz/cevak/. Pak už nezbývá, než se přihlásit do herního systému, vyzvednout si v truhle herní brožuru a pustit se do hry. 

Hra po celou otvírací dobu areálu pod Vodárenskou věží, tedy od pondělí do pátku od 6.30 do 19.30, v sobotu a neděli od 8.30 do 19.30.

Proč zrovna kachna na prameni? To se lidé dozvědí, jakmile budou hru hrát. Napovíme alespoň to, že zmizení vody v příběhu má na svědomí organizace Gumová kačenka a kačky různých podob budou soutěžící provázet na každém stanovišti. 

Fotogalerie

Zpět