Odhalte Kachnu na prameni

27. 6. 2022

Novou šifrovací hru si už nyní můžete zahrát v Českých Budějovicích. Protože je o vodě, prozradíme, že začátek je u nás - pod Vodárenskou věží.

Kachna na prameni zavede hráče do blízké budoucnosti, do dne, kdy obyvatelé Českých Budějovic otočili vodovodním kohoutkem a vůbec nic se nestalo. Voda z města jednoduše zmizela. Lidé vybrakovali zásoby balené vody v obchodech a čekají, zda je někdo zachrání.

Hra vznikla spoluprací společností Cryptomania, která se na vytváření podobných dobrodružství specializuje, a ČEVAK, jež provozuje vodohospodářský majetek měst a obcí. Touto netradiční formou tak chce poukázat na to, jak moc je voda v našich životech důležitá. Cílem je hráče nejen pobavit, ale také poukázat na zajímavosti z vodní historie i současnosti Českých Budějovic.

Ne náhodou proto hra začíná v areálu Vodárenské věže, která historicky hrála v zásobování města pitnou vodou nezastupitelnou roli. Je vhodná pro každého, kdo si rád hraje. Od rodin s dětmi či dětské skupiny, přes teenagery a dospělé. Stačí mít s sebou mobil s připojením na internet a svůj tým registrovat na https://trails.cryptomania.cz/cevak/. Pak už nezbývá, než se přihlásit do herního systému, vyzvednout si v truhle herní brožuru a pustit se do hry.

Hra po celou otvírací dobu areálu pod Vodárenskou věží, tedy od pondělí do pátku od 5.30 do 19.30, v sobotu a neděli od 8.30 do 19.30.

Proč zrovna kachna na prameni? To se lidé dozvědí, jakmile budou hru hrát. Napovíme alespoň to, že zmizení vody v příběhu má na svědomí organizace Gumová kačenka a kačky různých podob budou soutěžící provázet na každém stanovišti.

Fotogalerie

Zpět